Veckans sista techbrief innehåller bland annat Teslas nya pickup, ett spel som dröjt 13 år samt tunnelbanan som svämmades över med mening i New York.

ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Här är Teslas nya pickup truck

Tesla har visat upp sin första eldrivna pickup, även känd som Cybertruck, vid ett event i Los Angeles tidigt på fredagsmorgonen svensk tid, som Dagens PS rapporterar om.

Foto: TT

Här är en snabbgenomgång från eventet, signerad The Verge:

Elon Musk avslutade presentationen med en överraskning: Tesla har gjort en fyrhjuling. Det nya fordonet passar perfekt i lastutrymmet på den nya pickupen, och kan laddas direkt via ett uttag på bilen.

tesla-atv
Teslas fyrhjuling lastad på pickupen. (Foto: TT)

13 år senare – här är nya ”Half-Life”-spelet

Utvecklaren Valves dundersuccé-serie Half-Life och Half-Life 2, med en ökänd ”cliffhanger” som avslut, kom ut för tretton år sedan. Nu är det äntligen dags för nästa spel i serien: Half-Life: Alyx. Det nya spelet är byggt från grunden för att spelas i VR, och kommer ut i mars 2020, skriver The Verge.

ANNONS
ANNONS

Myndighet översvämmar tunnelbanenedgång – med mening

MTA, Metropolitan Transit Authority, översvämmade en nedgång till tunnelbanan i New York. Detta för att testa ett nytt katastrofsystem, bekräftar MTA på Twitter.

Här är en video som The Verge gjorde förra sommaren, med anledning av det ständiga storm- och översvämningshotet mot New York – en stad som ju ligger precis på vattnet.