Spana in de här Black friday-tipsen inför årets stora readag. Det kan löna sig!

ANNONS

Black friday, som från början är ett amerikanskt fenomen, har vuxit till en högtid även för shoppinglystna svenskar.

I fjol shoppades det för 7,1 miljarder kronor i Sverige. Det var nytt black friday-rekord, men inte samma hysteri som tidigare år.

I år, 2020, infaller black friday den 27 november men shoppingyran brukar som bekant hålla i sig en vecka.

Håll utkik redan nu

Expressens Dina Pengar levererar en rad tips och råder dig att spana efter röda prislappar redan innan det så att sig smäller på riktigt, ”många onlinebutiker startar med erbjudanden så tidigt som i månadsskiftet oktober-november”, skriver tidningen inför årets black friday.

I klartext, du bör hålla utkik redan nu!

Planera dina inköp, handla bara det du behöver, fall inte för alla lockrop och simma lugnt även när handlarna påstår att en vara just nu drar till sig intresset från si och så många personer; det är bara ett trick som skapar onödig stress.

Var observant på eventuella frakt-, tull- och momsavgifter om du köper prylar från andra länder. I EU, som Sverige tillhör, behöver du emellertid inte betala någon tull, moms eller skatt för grejerna.

ANNONS
ANNONS

Varning för bluffbutiker

Följ prisutvecklingen på varor som du är sugna på, gå in på prisjämförelsesajter, se upp för bluffbutiker och håll din budget, är ytterligare tips i Expressen, som även rekommenderar dig att anamma ”40-procentsregeln” när det gäller köp av kläder, skor och accessoarer.

Det innebär att priserna bör vara dumpade med åtminstone 40 procent för att vara värda att satsa på.