Dagens PS har tidigare berättat om hur operatörer erbjuder sina kunder att surfa gratis, så vida de inte är näthatare, och tipsat om hur du kan surfa gratis på alla flygplatser runt om i världen.

ANNONS

Att surfa på internet på mobilen är alltid högaktuellt och nu skriver brittiska The Guardian utifrån statistik från analysföretaget Statcounter att över hälften av alla globala webbanvändare surfar på sin mobil (51,3 procent).

Siffran gäller oktober men det är ett trendbrott – det är nämligen första gången i historien som mobilsurfandet går om datoranvändandet.

”Mobilanpassning blir allt viktigare, inte bara beroende på mobil trafik, utan också beroende på att Google prioriterar mobilanpassade hemsidor vid sina mobila sökresultat”, säger Aodhan Cullen, chef för Statcounter, uppger The Guardian.

Webbtrafiken via dator sjunker alltså medan allt fler surfar på sina mobiler eller läsplattor, vilket borde vara en väckarklocka för inte minst webbutvecklare.

”Det här borde leda till ett uppvaknande, särskilt för småföretag, enskilda handlare och professionella om att försäkra sig om att ens hemsida är mobilanpassad”, betonar Statcounters chef.

MISSA INTE: ”Så snabbt surfar din mobil – stort semestertest” [Dagens PS] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: ”Så väljer du rätt surf – annars kan det bli dyrt” [Dagens PS] >

URSPRUNGSKÄLLAN: ”Mobile web browsing overtakes desktop for the first time” [The Guardian] >