I dagens techbrief kan du läsa om Zuckerbergs tveksamma marknadsanalys, Melinda Gates jättedonation samt alla nyheter från Microsofts Surface-event.

ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Melinda Gates donerar en miljard dollar till jämställdhetsarbete

Över de kommande tio åren har Bill Gates fru Melinda lovat att skänka sammanlagt en miljard dollar, nästan tio miljarder kronor, till arbetet för jämställdhet i USA, enligt ett öppet brev som publicerats i Time Magazine.

Läcka visar att Zuckerberg inte förstår sina motståndare

Enligt den stora läcka med ljudfiler som rapporterades i går så har Mark Zuckerberg svårt att förstå Facebooks utmanare TikTok. ”Den är nästan exakt som vår ”Explore”-funktion i Instagram”, ska Zuckerberg ha sagt, enligt TechCrunch.

Alla nyheter från Microsofts event

Teknikjätten höll ett hypat Surface-event i går, och här är alla nyheter.

Surface Pro 7 och Pro X: Nästa generation av Microsofts populära surfplatta med tillhörande tangentbord är bättre på alla sätt.

Bolaget visade även upp ”framtidens Surface”, den så kallade Pro X. Plattan har ännu mindre marginaler kring skärmen, pekpennan är helt omdesignad – och processorn är inte längre Intels, utan en egen design från Microsoft och Qualcomm.

Kolla videon, via The Verge.

Eventets överraskning var två produkter med dubbla skärmar. En större pryl som närmast kan liknas en surfplatta, Surface Neo, med två skärmar à nio tum och ett gångjärn i mitten.

microsoft-surface-neo
Microsofts produktchef Panos Panay med Surface Neo i handen. (Foto: TT)

Det är tydligt att Microsoft hämtat inspiration från anteckningsböcker för Surface Neos design. Den andra överraskningen var Surface Duo, en telefon med liknande dubbelskärmsdesign.

ANNONS
ANNONS
surface-duo
Surface Duo. (Foto: TT)
surface-neo-duo
Neo och Duo bredvid varandra. (Foto: TT)

Både Surface Neo och Duo benämndes som prototyper, och väntas släppas till försäljning hösten/vintern 2020.

Även en nya generation av Microsofts egen Surface-laptop presenterades vid eventet. Numera finns det två storlekar att välja på, en på 13 tum och en på 15 tum. Surface Laptop finns att förbeställa nu.