Alibaba-aktien har rusat med som mest 9 procent på Hongkongbörsen i dag, onsdag, bland annat på nyheten om att Jack Ma varit och roat sig i Europa.

ANNONS

Två nyheter om Alibaba fick fart på aktien på Hongkongbörsen på onsdagen, den ena innehöll uppgifter om att grundaren Jack Ma under helgen reste till Europa – Ma besökte enligt obekräftade uppgifter Spanien under en seglingssemester med sin lyxyacht, enligt publikationen East Week i Hongkong, berättar The Standard.

Den andra nyheten handlar om att den kinesiska e-handelsjätten har lanserat ett nytt chip, berättar CNBC.

Aktien i Alibaba var som mest upp med 9 procent innan den föll tillbaka och stod knappt 7 procent högre i eftermiddagshandeln på börsen i Hongkong, framgår det.

Inga kommentarer från Alibaba

CNBC uppger med hänvisning till China Morning Post, för övrigt Alibaba-ägd media, att Ma var i Spanien för en jordbruks- och teknikstudieturné med koppling till miljöfrågor.

Den andra uppgiften, om att Ma var på Spaniensemester med sin lyxyacht, dessutom i sällskap med andra miljardärer, byggde på en anonym källa. Källan kunde enligt uppgift inte namnges på grund av ”sekretessbelagda överväganden”, hette det.

CNBC sökte senare Alibaba utan framgång för en kommentar angående de nya uppgifterna.

Dagens PS berättade nyligen att Jack Ma dykt upp i Hongkong (se länk under artikel) efter att mer eller mindre ha varit spårlöst försvunnen sedan oktober förra året.

Ma försvann från scenen efter att ha kritiserat de kinesiska tillsynsmyndigheterna, som gått hårt åt techbolag i landet.

Alibaba-miljardären upphörde att synas offentligt efter det att kinesiska tillsynsmyndigheter stoppade Alibabas dotterbolag Ant Groups börsnotering.

ANNONS
ANNONS

Alibaba bötfälldes i april i år av kinesiska tillsynsmyndigheter, bolaget tvingades betala rekordhöga 18,2 miljarder yuan i böter.

Läs mer: Försvunna Jack Ma har setts i Hongkong [Dagens PS]