Ica Fastigheter går in i ett samarbete med Serneke och ska bygga ett blandstadskvarter i Lund i Skåne. Ett unikt projekt där Ica Fastigheter är byggherre.
”Nu ser vi fram emot att förverkliga ett modernt och hållbart kvarter med fokus på människorna som kommer att bo och leva här”, säger Anna Nyberg, vd vid Ica Fastigheter.

ANNONS

Tillsammans med Serneke Sverige bygger Ica Fastigheter ett blandstadskvarter, ungefär 20 000 kvadrameter stort. Området ska förutom en Icabutik även inhysa 258 hyreslägenheter. Utöver det finns en avsiktsförklaring med Lansa Fastigheter att de ska förvärva fastigheterna när de är klara.

”Vi är väldigt glada över att samarbeta med Serneke Sverige och Lansa Fastigheter i Brunnshög. Nu ser vi fram emot att förverkliga ett modernt och hållbart kvarter med fokus på människorna som kommer att bo och leva här”, säger Anna Nyberg i ett pressmeddelande.

Klart 2024/2025

Stadskvarteret beräknas stå klart vid årsskiftet 2024/2025 och då är det tänkt att Lansa Fastigheter ska ta över fastigheterna i Brunnshög, i Lund. Allt kommer att certifieras med Miljöbyggnad Silver och håller en hög hållbarhetsnivå utifrån ett hållbarhetsprogram, något som framtagits i samarbete med kommunen i Lund.

”Detta är det första pågående projektet där Ica Fastigheter agerar byggherre för såväl kommersiella delar som bostäder, och är en unik lösning i Brunnshög då vi ser stora fördelar med att ta ett helhetsansvar för projektets genomförande”, säger Anna Nyberg.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Fler branschnyheter på [Teknikdygnet]