Apples forskningsprojekt kring demens, en Youtube-stjärna som misstänks för djurplågeri samt Samsung nya flaggskepp Galaxy Note 10 – det och mycket mer i dagens techbrief.

ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Apple forskar kring demens i nytt projekt

I ett samarbete med läkemedelsbolaget Eli Lilly forskar Apple kring om bolagets klocka Apple Watch kan hjälpa användare att upptäcka demens i förtid, rapporterar CNBC.

Game of Thrones-skaparna skriver kontrakt med Netflix

Efter att ha arbetat med HBO ska David Benioff och DB Weiss nu producera filmer och serier exklusivt för Netflix, enligt ett nytt kontrakt värt 200 miljoner dollar, skriver The Verge. Enligt artikeln ska Netflix ha slagit både Amazon och Disney på fingrarna i förhandlingarna med stjärnduon.

Polis i Los Angeles startar förundersökning mot Youtube-stjärna

Youtube-stjärnan Brooke Houts är i blåsväder efter en video där hon kan ses behandla sin hund på ett mycket tveksamt sätt. Nu har LAPD startar en förundersökning mot Houts, med misstanke om djurplågeri, rapporterar The Verge.

Nike köper AI-startup för marknadsanalys

TechCrunch rapporterar att kläd- och skojätten Nike ämnar förvärva startup-bolaget Celect. Bolaget grundades av professorer vid anrika universitetet MIT, och inriktningen är marknadsanalys med hjälp av en AI-motor. Ingen köpeskilling har offentliggjorts i affären, men Celect har tagit in drygt 30 miljoner dollar i riskkapital.

ANNONS
ANNONS

Här är nya Samsung Galaxy Note 10

I går lanserade Samsung sitt nya flaggskepp Galaxy Note 10. Här är alla nyheter, via The Verge: