Den amerikanska skuldindrivaren Professional Finance Company drabbades i februari av en hackerattack som exponerade 1,9 miljoner patienters medicinska data.

ANNONS

Skuldindrivaren Professional Finance Company, PFC, har hundratals amerikanska sjukhus, medicinska kliniker och tandläkare som kunder. Nyligen avslöjade bolaget att mer än 1,9 miljoner patienters privata uppgifter, som namn, adresser, personnummer och journaler exponerats under en ransomware-attack, det rapporterar The Register.

På sin webbplats har PFC lagt ut en pdf med information om att de upptäckte och stoppade en ransomware-attack den 26 februari i år, samt att hackarna under attacken fick tillgång till med data från fler än 650 vårdgivare. Enligt bolaget underrättades de drabbade vårdgivarna den 5 maj.

Har raderat och återuppbyggt drabbade system

PFC ska omedelbart efter att attacken upptäckts ha anlitat kriminaltekniska specialister för att säkra sitt nätverk, enligt bolaget har inga bevis hittats för att personlig information har missbrukats, förutom just att den stulits.

”Sedan incidenten har PFC raderat och återuppbyggt drabbade system och vidtagit åtgärder för att stärka sin nätverkssäkerhet”, står det i bolagets information om ransomware-attacken. PFC skriver också att de har uppdaterat sina riktlinjer för säkerhet och datalagring.

Intresserad av ekonomi, samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Kinesiska hackare i massiv global attack [Dagens PS]