Dagens techbrief innehåller bland annat Audis nya elbil, julens bästa smarta högtalare samt det senaste kring Ubers dödskrasch förra året.

ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Audi avtäcker sin andra elbil: E-Tron Sportback

Vid bilmässan i Los Angeles visar Audi upp den andra elbilen i märkets satsning, efter förra årets E-Tron SUV. Nya E-Tron Sportback, med en räckvidd på 45 mil och prislapp på motsvarande omkring 750.000 kronor, kommer att lanseras i Europa under första halvan av 2020, skriver The Verge.

Julens bästa smarta högtalare

För den som tänker ge bort en smart högtalare i julklapp har vi samlat de tre bästa på marknaden just nu.

Amazon Echo Dot är en prisvärd liten högtalarpuck, med Amazon Alexa inbyggt. Priset är nätta 490 kronor.

Om du föredrar Google framför Amazon, så har sökjätten en liknande produkt: Google Nest Mini. Priset landar på 589 kronor, och den här lilla högtalaren kommer med Google Assistant inbyggt, och i en mängd olika färger.

små-smarta-högtalare
Amazon Echo Dot, jämte Google Nest Mini. (Foto: Amazon/Google/Montage)

Google erbjuder även en större variant, för den som söker en kraftfullare högtalare som kan fylla ett rum. Google Home kostar 849 kronor, och storleken kan jämföras med till exempel en blomkruka.

Foto: Google

Apples variant kallas Apple Homepod, och även om den här högtalaren har ett par år på nacken så fungerar den fortfarande galant för den insvurne fantasten. Priset är högt, omkring 3.600 kronor, men så även ljudkvalitén. Inget stöd för svenska ännu, men engelska fungerar felfritt med röstassistenten Siri.

ANNONS
ANNONS
Foto: Apple

 

Kickstarter lanserar budgetverktyg för crowdfunding-kampanjer

Ett nytt slags verktyg ska hjälpa såväl skapare som potentiella investerare att få en överblick på finanserna för ett projekt, skriver The Verge.

Uber anses skyldigt till dödskrasch

Efter att en självkörande Uber-bil körde ihjäl en fotgängare i Arizona förra året gör nu amerikanska trafikverket bedömningen att det till stor del var Ubers fel. Det rapporterar The Verge.