Dagens techbrief handlar om SpaceX nya rymdrekord, BMW:s nya ”super-svarta” färg samt Apple-grundarens utspel.

ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

SpaceX rymdkapsel sätter nytt rekord

Efter att ha varit dockad med den internationella rymdstationen ISS sedan juli landade Dragon-kapseln i går natt i Indiska oceanen – och satte därmed ett nytt rekord, skriver TechCrunch. Dragon är den första rymdkapseln som gjort resan till ISS och tillbaka tre gånger.

Tesla lanserar egen bilförsäkring

I april twittrade Teslas vd Elon Musk om planerna på en ny bilförsäkring – och nu är den äntligen här. Bolaget själva skriver: ”En försäkring med konkurrenskraftig prissättning, där Tesla-ägare kan få mellan 20 och 30 procent lägre kostnad”. Än så länge finns försäkringen bara i Kalifornien, USA. Planer på expansion finns, men ingen exakt tidshorisont för när det kommer ske.

Capital One-hacker dömd för dataintrång

Hackern Paige Thompson som låg bakom dataintrånget mot storbanken Capital One har dömts för dataintrång och ”kryptokidnappning” på två punkter, rapporterar TechCrunch. Intrånget gjorde att omkring 100 miljoner kunder riskerade att få sin data bestulen.

Här är BMW:s nya ”svartaste svarta” färg

Biljätten introducerar nya serien av X6 i en mycket svart färg, kallad ”Vantablack”.

ANNONS
ANNONS

Kolla in videon, via BMW:

Apple-grundaren önskar att Apple splittrats för länge sedan

Apples medgrundare Steve Wozniak säger i en intervju med Bloomberg att ”big tech”-bolagen, en grupp där Apple räknas med, blivit för stora och fått för mycket makt. Han önskar att Apple hade splittrats upp i flera mindre divisioner – helst redan för flera år sedan.