Dagens techbrief handlar om en linbana till månen, Microsofts event i oktober och Googles nya algoritm.

ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Forskare föreslår ”linbana” till månen

En idé som kan kännas direkt tagen ur sci-fi-historier är den om en hiss till månen. Snart kan det bli verklighet, om man ska tro det här forskarteamet, berättar TechCrunch.

Microsofts Surface-event kommer livestreamas

Den 2 oktober kommer techjätten att visa upp framtiden inom Surface-familjen av prylar – och hela eventet kommer att sändas live på bolagets sajt, rapporterar The Verge. Enligt rykten kan Microsoft visa upp en surface med två skärmar.

Är nya iPhone 11 verkligen kvalificerad att kallas ”Pro”?

Det är frågan som The Verge ställer sig i en debattartikel på deras sajt. Namnet ”Pro” ska indikera en produkt för professionella – men passar suffixet på nya flaggskeppet iPhone 11 Pro?

Walgreens och Uber ansluter till Apple Card

Användare i USA som ansökt om Apple Card får redan återbäring för köp gjorda med kortet – och nu blir erbjudandet ännu bättre. Apotekskedjan Wallgreens och samåkningsappen Uber har anslutit, och därmed får kunder nu tre procent av beloppet återbetalat vid köp gjorda med kortet hos dessa två partners, skriver The Verge.

ANNONS
ANNONS

Google: Vår nya algoritm sållar bort ”fake news”

Enligt ett pressmeddelande kommer sökjätten att ändra i koden för sin sökalgoritm, så att legitima artiklar flyttas upp högre i resultaten. Googles närmare 10.000 medarbetare har redan börjat arbetet med att ”träna upp” den nya algoritmen.