I dagens techbrief kan du läsa om en ny lungsjukdom orsakad av ”vaping”, HP:s vd som lämnar sitt uppdrag samt Googles oväntade drag med Android.

ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Nya siffror: ”Vaping” kan orsaka lungsjukdom

Enligt ny forskning har den trendiga ånganordningen för intag av nikotin orsakat en ny typ av allvarlig lungsjukdom, rapporterar The Verge. Hittills har 153 människor insjuknat.

HP:s vd lämnar sin post – skrivarchefen ersätter

I går annonserade teknikjätten HP att nuvarande vd:n Dion Weisler kommer att lämna sitt uppdrag på grund av ”personliga skäl”. Han ersätts av Enrqiue Lores, som i dagsläget är chef för HP:s skrivardivision, skriver The Verge.

3d-print-startup tar in 14 miljoner 

Bolaget Spectroplast specialiserar sig på att 3d-printa i silicon, och satsar bland annat på att producera protester för sjukvården. Nu har man tagit in 1,5 miljoner dollar, motsvarande dryg 14 miljoner kronor, rapporterar TechCrunch.

Här är interiören i Porsches nya elbil ”Taycan”

Tyska biljätten har precis avtäckt designen för insidan av Taycan – bolagets nya elbil.

ANNONS
ANNONS
Taycan_Interior-3
Interiören i Porsche Taycan. (Foto: Porsche/Press)

Google dumpar desserterna – Android 10 blir nya namnet

Efter att ha namngivit versionerna av mobiloperativsystemet Android efter populära desserter har Google nu bestämt sig för att börja använda siffror, rapporterar The Verge. Anledningen som anges är att ”Android måste vara igenkännligt av alla, över hela världen”.