Dagens techbrief handlar om Teslas hemliga labb, en ny rapport om industrins automatisering samt den flashiga nya telefonen från Oppo – med kameran gömd bakom skärmen.

ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Rykte: Indien tänker utveckla en egen ”WhatsApp”-utmanare

Appen ska i första hand användas av statliga anställda för internkommunikation, rapporterar TechCrunch. Appen skulle vara den andra av sitt slag efter att Frankrike förra året gjorde samma sak med sin egen plattform Tchap. WhatsApp är just nu överlägset populäraste chattappen i Indien, enligt artikeln.

Apple snor toppingenjör från ARM för att expandera sitt eget team

Enligt The Verge är draget ännu ett steg mot Apples mål om att kunna utveckla alla sina chip på egen hand – och därmed bli oberoende av Intel.

CNBC: Tesla har hemligt ”batterilabb”

Tesla har ett hemligt labb där man håller på att utveckla sin egen batteriteknik, säger källor till CNBC. Tesla har sedan tidigare ett samarbete med Panasonic för att producera celler till sina batterier, men nu försöker man förlägga hela produktionen internt.

Ny rapport: Robotar kan ta minst 20 miljoner jobb inom bara tio år

Enligt en ny rapport från Oxford Economics är det hög risk för att minst 20 miljoner industrijobb kommer att försvinna, rapporterar CNBC. Forskarna har analyserat marknadstrender inom AI och automatisering, och kommit fram till att den globala trenden troligtvis kommer att hålla i sig – eller till och med accelerera.

Oppo visar upp telefon med kameran under skärmen

Kinesiska telefontillverkaren Oppo har tagit fram världens första telefon med kameran bakom skärmen. När kameran startas så stänger skärmen av pixlarna som täcker linsen, vilket möjliggör fotografering. Produkten är fortfarande en prototyp, skriver CNBC.

ANNONS
ANNONS

Kolla in videon: