Dagens PS

Peter Thiel: Höga kryptopriser tecken på inflation

Peter Thiel inflation
Peter Thiel säger att inflationen inte är övergående – och att höga priser på kryptovalutor är ett bevis på det. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 01 nov. 2021Publicerad: 01 nov. 2021

Peter Thiel säger att de höga priserna på kryptovalutor är ett tecken på inflationen – som inte kommer att gå över.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Miljardären Peter Thiel, grundare av betaljätten PayPal och en av Facebooks tidiga investerare, menar att de höga priserna på kryptovalutor som bitcoin är ett tecken på att inflationen är på riktigt – och inte övergående. Det skriver Bloomberg.

Thiel, som var en framträdande supporter av Donald Trump som president, talade på National Conservatism Conference tillsammans med bland andra de republikanska senatorerna Josh Hawley, Marco Rubio och Ted Cruz. 

“Du vet, 60 000 dollars bitcoin, jag är inte säker på att man ska köpa aggressivt. Men vad det säger oss är att vi har ett krisögonblick”, sa Peter Thiel på konferensen. Han sa också att han ångrar att han inte köpte mer kryptovalutor när de var billigare tidigare i år.

Han gick dessutom till rejäl attack mot den amerikanska centralbanken Federal Reserve. Han menar att Fed inte ens låtsas om problemet och arbetar efter teorin att de bara kan trycka upp pengar som de vill utan att trigga inflationen. Han sa att Fed är i ett tillstånd av “epistemiologisk stängning”, ett filosofiskt koncept som också används inom amerikansk politisk debatt och i den kontexten innebär ett ideologiskt system som inte tar hänsyn till empiriska bevis.

Läs även: Miljardären Peter Thiel har ”underinvesterat” i bitcoin

Läs även: Jeff Bezos och Peter Thiel satsar miljoner på att lura döden

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS