Dagens PS

TGV investerar i ny NFT-satsning för fotokonst

Fotokonst
Picture This ska marknadsföra och sälja NFT:er för fotokonst. (Foto: Unsplash)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 16 dec. 2021Publicerad: 16 dec. 2021

True Global Ventures blockchainfond TGV 4 Plus investerar motsvarande 14,5 miljoner kronor i Picture This, en plattform för fotokonst som bland annat grundarna av museet Fotografiska står bakom.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Plattformen Picture This ska marknadsföra och sälja non-fungible-tokens (NFT) som är designade för att överbrygga den fysiska och digitala världen med en hybrid ägaruppelvelse med ett fysiskt fotokonstverk som tillsammans med AR eller annan digitalt uppslukande uppelvelse, skriver TGV i ett pressmeddelande.

Picture This grundades av fyra serieentreprenörer under 2021 – bröderna Jan och Per Broman, grundare av Fotografiska museet, Oscar Otteborn, som också blir vd, har lång erfarenhet från ledande positioner på bland annat Vodafone, Apple, TomTom och Daniel Wellington. Senast har han varit nordisk vd på Samsung. Moon-Suck Song är en e-handelspionjär med bakgrund på flera av Sveriges ledande e-handelsbolag.

“För många fotografer är NFT och digital konst ett naturligt och spännande steg för att nå sin publik. Faktumet att vi nu har True Global Ventures med stora erfarenhet kring NFTs som investerar i Picture This stärker oss och vårt Metaverse-förslag ytterligare”, säger Picture This vd Oscar Otteborn i pressmeddelandet.

”Det ska bli fantastiskt och spännande att, med den enorma kunskap kring fotokonst finns på Picture This, för att föra fotokonst till världen med digitalt ägande via NFT”, säger Henrik von Schoultz, grundande partner på TGV4 Plus.

Fotokonst

Jacob Felländer, publication “The Great Escape”, Augmented Reality -2021.


Läs även:
TGV:s blockchainfond övertecknad – över 100 miljoner dollar

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS