Dagens PS

På "Bitcoin Beach" tappar ingen tron på krypto

bitcoin beach
På Portugals "Bitcoin Beach" är det ingen som tvekar på krypto. (Foto: Twitter)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 29 sep. 2022Publicerad: 29 sep. 2022

Ställen som Portugals Meia Praia-strand eller vad som även kallas “Bitcoin Beach” är fortfarande paradiset för krypto som bitcoin. Trenden är även tydlig på många andra håll i landet som satsar på krypto.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

På en till stort sett öde strand i sydvästra Portugal flockas fortfarande de som tror starkt på kryptos framtid. Meia Praia-stranden kallas även “Bitcoin Beach”. Här är det ingen som verkar bry sig om att bitcoin, som förra året passerade 68 000 dollar, nu har sjunkit till runt 19 000 dollar – ett ras med över 70 procent, berättar New York Times.

“Människor tvivlar alltid på när de ska köpa, när de ska sälja”, säger Didi Taihuttu, en holländsk investerare som är delägare till baren Bam Bam som ligger på stranden.

“Allt är möjligt om du är modig”, flikar tyska Katherin Bestandig in.

Ett nav för krypoinvesterare

Portugal har blivit något av ett nav för krypoinvesterare sedan regeringen inte beskattar vinsterna, till skillnad från till exempel Italien och Frankrike. Investerare flockas inte bara till Bitcoin Beach – utan även till andra delar av landet – som förutom ett soligt klimat erbjuder låga levnadskostnader och det faktum att det är relativt lätt som utlänning att bosätta sig i Portugal.

Många butiker och restauranger i strandstäder som Lagos och Ericeira accepterar digitala valutor och i huvudstaden Lissabon växer allt fler startups fram som har med krypto att göra – som Utrust – en betalningsplattform för krypto.

“Bitcoins Silicon Valley”

Didi Taihuttu tycker även att Portugal borde vara “Bitcoins Silicon Valley”.

ANNONS

“Alla ingredienserna finns på plats”, säger han.

Samtidigt som många fortsatt håller fast vid krypto finns det lika många historier som talar om stora förluster. Katherin Bestandig tog med familjen från Tyskland och har varit på resande fot under två år – tack vare pengarna som har kommit in genom krypto som ether. Med kryptons ras har livet dock blivit tuffare på sistone för familjen.

“Vi försöker få kontakt med andra kryptosinnade människor”, klargör hon.

Läs även: Bitcoin och ether upp och ned i nervös marknad

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS