Dagens PS

12-årigt snille mångmiljonär på kryptomarknaden

snille mångmiljonär
Benyamin Ahmed är bara 12 år men lärde sig koda redan som femåring, och nu blir han rik på sina kunskaper på kryptomarknaden för NFT:er. (Foto: skärmdump från Youtube)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 27 aug. 2021Publicerad: 27 aug. 2021

Han är bara 12 år men ett snille som lärde sig koda redan som femåring, och nu blir han mångmiljonär på kryptomarknaden för NFT:er.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

CNBC berättar om 12-årige Benyamin Ahmed, ett snille på kryptomarknaden, sin unga ålder till trots.

Blott fem år gammal lärde sig pojken från London koda och i dag, sju år senare, kan han inom kort se fram mot en förtjänst på över 400 000 dollar efter att ha sålt så kallade NFT:er, det vill digitala konstverk, som blivit populärt och byter händer med kryptovalutor som betalning.

Dagens PS berättade i två artiklar under torsdagen om NFT:er, som vissa bubbelvarnar för, samtidigt som allt fler stora och etablerade finansbolag ger sig in på marknaden, däribland kreditkortsbjässen Visa.

Kampsportar när han inte gör affärer

12-årige Benyamin Ahmed har fastnat för NFT:er, även om han ägnar mycket tid åt taekwondo på fritiden.

Nu är på god väg att bli riktigt rik på sina färdigheter inom kryptoindustrin, där hans intresse för kodning och datorer väcktes när han såg sin far arbeta som webbutvecklare, uppger CNBC.

“Jag blev fascinerad av NFT för att du enkelt kan överföra ägandet av en NFT genom blockchain”, berättar det unge snillet.

Han började bygga upp en egen NFT-samling bestående av 40 färgglada, pixlade avatarer, som han i somras lanserade på marknaden för NFT:er.

ANNONS

Därefter skapade han ytterligare en samling av digitala konstverk, som snabbt sålde slut och inbringade inte mindre än motsvarande 255 000 dollar, fast i kryptovalutan ether då.

Därefter har han tjänat ytterligare motsvarande 95 000 dollar på andrahandsmarknaden och i slutet av augusti räknar den unge gossen som nu blir mångmiljonär med att ha dragit in över 400 000 dollar på sin snilleblixt, det vill säga nästan 3,5 miljoner i kronor i dagens valutakurs.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS