Dagens PS

Forbes prestigelista om Fintech – Klarna tar plats igen

Forbes fintech
Klarna och Robinhood är några av de största bolagen på Forbes Fintech 50. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 25 juli 2021Publicerad: 25 juli 2021

Forbes har presenterat sin årliga lista Fintech 50, som listar de 50 mest innovativa fintechbolagen på den amerikanska marknaden. Svenska Klarna är ett av två bolag utanför USA att ta plats.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

För att kvalificera sig för listan behöver bolaget ha sitt huvudkvarter i USA eller ha en substantiell verksamhet i landet, samt vara ett privat företag.

Sju stycken bolag från 2020 års lista har gått vidare till en börsnotering, bland annat kryptobörsen Coinbase som gick upp på Nasdaq-börsen i april i den största direktlistningen någonsin. Många av bolagen har varit stora vinnare på pandemin, då mycket av ekonomin flyttade online när människor inte kunde träffas som vanligt.

Bolagen som plockat in mest kapital är enligt listan nätaktiemäklaren Robinhood som värderas till 5,6 miljarder dollar följt av svenska Klarna och amerikanska Stripe, båda med 2,2 miljarder dollar inplockat.

Robinhood ser dock ut att snart tappa sin plats på listan – de ska börsnoteras i nästa vecka. Det har också diskuterats om Klarna och Stripe kommer att börsnoteras i år.

Stockholmsbaserade Klarna var det ena av bara två bolag med huvudkvarter utanför USA att ta en plats på listan. Det andra var Wise, som har sitt huvudkvarter i London, Storbritannien.

Läs hela listan Forbes Fintech 50.

Läs mer: De största kapitalrundorna inom fintech 2021

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS