Ett armband från Facebook som kan läsa tankar. Det är det senaste från Facebooks division Reality Labs, som visade upp prototyper för media i veckan. 

ANNONS

Facebooks division Reality Labs utvecklar ett armband som kan läsa tankar, skriver CNBC.

Armbandet kan läsa neurologiska signaler som skickas från en användares hjärna ner till händerna. Armbandet kan teoretiskt läsa dessa signaler för att få en känsla av vad en användare vill göra, för att sedan replikera åtgärden i en virtuell eller förstärkt verklighetsmiljö.

”Du har faktiskt mer av din hjärna dedikerad till att kontrollera handleden än någon annan del av kroppen, förmodligen dubbelt så många nervceller som styr handleden och dina händers rörelse än vad som faktiskt är dedikerat till din mun för att äta och för tal”, säger TR Reardon, forskningsdirektör på Facebook Reality Labs till CNBC.

Döpt efter Star Wars

I demonstrationen av armbandet från Facebook som kan läsa tankar visades hur ett nyp i verkligheten kunde flytta på stora objekt i en virtuell verklighet, döpt till ”force”-handlingar efter liknande manövrar i Star Wars-filmerna.

De visade också upp ytterligare ett armband, som skapar ett augmented reality-tangentbord och tillåter användaren att skriva på vilken yta som helst. Något som på sikt ska kunna ersätta fysiska tangentbord, hoppas Facebook.

I det tidiga stadiet

Dessa tekniker sägs vara i ”det tidiga stadiet” av utveckling, säger företagets teknikchef Mike Schroepfer. När Facebook kan läsa tankar är alltså fortfarande oklart.

ANNONS
ANNONS

”Hur dessa saker ordnas ute på marknaden, när de dyker upp – är saker jag inte har skarpa svar på. Vad vi fokuserar på är att härda dessa tekniker.”

Läs mer: Facebooks skräck kan bli verklighet – drabbar dig – Dagens PS