Dagens techbrief handlar om framtidens månlandningar, ”fake news”-filter och Facebooks tankeläsarprojekt.

ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

NASA erbjuder gratis månlandnings-expertis

Den amerikanska rymdorganisationen vill hjälpa de privata aktörer som nu siktar på att skicka människor till månen (och senare även till Mars), rapporterar The Verge. I ett nytt program ska man erbjuda gratis ”tips och tricks” inom teknikutveckling och månlandning för ungtupparna.

Apple på väg bort från iPhone

Efter gårdagens kvartalsrapport står det klart att trenden håller i sig: Apple ser ett skifte i sin affärsmodell. Teknikjätten håller på att bli ett service-företag, och iPhone får allt mindre betydelse för bolagets sistarad, rapporterar The Verge.

Facebook frånsäger sig ansvar för ”fake news”

Enligt bolaget är det inte deras uppdrag att sålla bland alla inlägg som laddas upp på sajten. Detta efter att ett politiskt parti i Australien bett sajten om hjälp för att undanröja falsk information under valrörelsen, rapporterar CNET.

Drönarkrasch i Schweiz leder till förbud

En drönare som var ute på ett leveransuppdrag för schweiziska postkontoret Matternet kraschade i maj på en skolgård. Nu har myndigheterna förbjudit företag att använda drönare för leveranser, i väntan på att tekniken är mogen, rapporterar TechCrunch.

Facebook följer Elon Musk – jobbar på ny tankeläsare 

I bolagets framtidsvision är människors medvetanden sammankopplade med datorer, rapporterar CNET. Med hjälp av teknik ska människor kunna kommunicera digitalt utan att behöva plocka fram en smartphone. Tidigare i juli höll Elon Musk presskonferens med sitt bolag Neuralink, som också jobbar på liknanden teknik.

ANNONS
ANNONS

Här är en video via CNBC som förklarar framtidens teknik: