Eon höjer fjärrvärmepriset med 20 procent

Uppdaterad: 16 sep. 2022Publicerad: 16 sep. 2022
Eon planerar att höja fjärrvärmepriset med 20 procent för bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag i Malmö och Burlöv. "Det är otroligt anmärkningsvärt att de höjer så här kraftigt", säger Michael Carlsson, vd på HSB Malmö
Eon planerar att höja fjärrvärmepriset med 20 procent för bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag i Malmö och Burlöv. "Det är otroligt anmärkningsvärt att de höjer så här kraftigt", säger Michael Carlsson, vd på HSB Malmö. (Foto: HSB)

I Malmö planerar Eon att höja fjärrvärmepriset med 20 procent för fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar, HSB tycker att det är en orimlig höjning. 

ANNONS
ANNONS

I veckan fick HSB veta att Eon planerar att höja fjärrvärmepriset med 20 procent för bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag i Malmö och Burlöv. Höjningen ska träda i kraft den första januari nästa år. HSB:s lokala kontor har reagerat starkt.

“Det är otroligt anmärkningsvärt att de höjer så här kraftigt. Det känns absolut inte rimligt och vi på HSB kommer att lyfta frågan”, säger Michael Carlsson, vd på HSB Malmö i ett pressmeddelande.

Många oroas av de rekordhöga elpriserna

Det är just nu många styrelser och bostadsrättsföreningar som oroas över de rekordhöga elpriserna och Svenska Kraftnät har fått i uppdrag av regeringen att föreslå åtgärder för kompensation till konsumenter och företag.

Eons vd Marc Hoffman säger till Fastighetsnytt att de justerar priset eftersom marknadspriset på energi och fjärrvärme har ökat i hela landet och för att kostnaderna har ökat för Eon som värmeproducent.

“Jag förstår absolut att det är ett tufft läge. Omvärlden är extremt orolig och alla marknader höjer priserna. Vi hade verkligen gärna velat vara i en annan situation där vi inte hade behövt se att kunderna drabbas av detta”, säger han till Fastighetsnytt.

Intresserad av ekonomi, samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Elbolaget: Skaffa en buffert på 50 000 kronor till vintern

ANNONS
ANNONS
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science.