Dagens PS

En miljon människor tänker storma Area 51

techbriefen-area-51-aliens
Folket vill se aliens, och stormar därför Area 51. (Foto: Miriam Espacio/Unsplash)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 15 nov. 2021Publicerad: 16 juli 2019

Dagens techbrief handlar om jordbruk på Mars, eldrivna flygplan samt planerna på att storma Area 51.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Forskare undersöker jordburk på Mars

Ett nytt typ av skyddslager som sprids ut över Mars-jorden skulle efterlikna vår planets växthuseffekt, och därmed möjliggöra plantering av grödor, skriver The Guardian.

Eldrivna plan tar fart på riktigt

Industrin förändras från grunden när elmotorn tar över flygplansbranschen; i ett reportage i Wall Street Journal berättas om förändringen som nu tar fart på riktigt.

SpaceX klara med utredning om testexplosion

I april i år exploderade SpaceX rymdkapsel Crew Dragon under ett rutinmässigt test. Nu har Elon Musks rymdbolag utrett händelsen, rapporterar The Verge.

I dag förhörs techgiganterna av kongressen

ANNONS

Representanter från Facebook, Google, Amazon och Apple väntas vittna inför den amerikanska kongressen i dag, rapporterar TechCrunch. Det fyra giganterna är alla del i en förundersökning om misstroende och informations-kartellbildning.

En miljon människor “tänker storma” Area 51

Ett nytt event på Facebook har blivit viralt. Det handlar om en räd på ökända Area 51 i Nevada, USA. I skrivande stund har 1,2 miljoner personer tackat ja, och sagt att de kommer dyka upp. Enligt beskrivningen från eventets skapare är planen:

“Vi möts upp vid Area 51:s turistcenter och därifrån koordinerar vi attacken. Om vi alla springer som Naruto (karaktär från japansk manga och anime, reds. anm.) så kan vi röra oss snabbare än deras kulor. Nu ska vi få se aliens.”

 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS