Dagens techbrief handlar om miljövänlig cement, Tesla-utmanarens fabrik samt Elon Musks rymdfärja som snart är färdigbyggd.

ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Kinas ”techambitioner” är ostoppbara – med eller utan handelskrig

Det menar författaren och asienanalytikern Rebecca Fannin till CNBC. ”I flera å har Silicon Valley sett ner på Kina, och tänkt att de bara kopierar. Först nu börjar de vakna upp till att Kina gör innovationer, och är på väg om”, säger hon.

Ny startup uppfinner miljövänligare cement

Enligt Solida Technologies kan bolagets teknik minska koldioxidutsläppen från cementtillverkningsprocessen med 70 procent, skriver CNBC.

Här är en förhandstitt på Tesla-utmanarens nya fabrik

Lucid Motors har äntligen fått bygglov för sin nya fabrik i Casa Grande, Arizona. Förra året säkrade man finansierings från Saudiarabien på en miljard dollar, och snart är det dags för första spadtaget, berättar The Verge.

Facebook bekräftar självmord på företagets campus

För en dryg vecka sedan var det en medarbetare som avled på Facebooks campus i Menlo Park, Kalifornien. Nu har sociala mediejätten bekräftat att det rör sig om ett självmord, skriver CNBC.

ANNONS
ANNONS

Elon Musks nya rymdfärja kan lyfta ”inom sex månader”

Vid en presskonferens i Boca Chica, Texas, avtäcktes den färdiga kroppen på Starship – rymdfärjan som ska ta människor till månen och Mars, berättar TechCrunch.