I dagens techbrief kan du läsa om en domstol som bannat Trumps rådgivare från Twitter, en AI-app som blivit ett viralt fenomen samt Elon Musks nya tankeläsar-teknik.

ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Domstol bannar Trumps rådgivare från Twitter

Roger Stone, tidigare rådgivare och högra hand till Donald Trump, slipper fängelse för att ha brutit mot sin tystnadsplikt kring förundersökningen om kollusion med Ryssland. Istället förbjuds han att posta inlägg på Twitter, Instagram och Facebook, enligt The Verge. Om Stone bryter mot förbudet riskerar han fängelse.

Detective Pikachu störst i världen – går om Warcraft

Pokémon-filmen med Pikachu i rollen som detektiv är numera den mest framgångsrika filmen som är baserad på ett tv-spel någonsin, rapporterar The Verge. Filmen har i skrivande stund spelat in 436 miljoner dollar, drygt 4 miljarder kronor, världen över, och passerar därmed den tidigare ettan Warcraft.

Tesla höjer priset på autopiloten

Från och med augusti kommer tilläggsfunktionen autopilot att kosta 1.000 dollar extra, skriver Teslas vd Elon Musk i en tweet. I dagsläget kostar autopilot 6.000 dollar, eller 66.000 kronor i svenska Tesla-butiker.

AI-app viral igen tack vare åldrande-funktion

Den nya appen FaceApp har blivit ett viralt fenomen igen, efter att ha varit väldigt populär för ett par år sedan. Appen kan åldra personer i vilket foto som helst, skriver TechCrunch.

ANNONS
ANNONS

Elon Musks nya öronsnäcka ska läsa tankar

Under en presentation på tisdagskvällen avtäckte Elon Musk sitt okända bolag Neuralinks planer på en ny produkt som via ”hjärntrådar” ska kunna läsa tankar. Än så länge är produkten i ett tidigt stadium, men Musk sade vid presskonferensen att ”en apa har lyckats kontrollera en dator med sin hjärna.”