Dagens PS

Efter finanstrubbel – Telge varslar 45 till 2025

Telge bostäder
Pontus Werlinder, vd på Telge Bostäder. (Foto: Telge)
Teknikdygnet
Teknikdygnet
Uppdaterad: 05 juni 2020Publicerad: 05 juni 2020

Södertäljebaserade bolagen Telge Bostäder och Telge Hovsjö har haft finansiella svårigheter under en tid och säger nu upp 25 personer. Fram till 2025 minskar personalstyrkan med runt 50 personer. Företaget har också gjort en kraftsamling mot svarta hyreskontrakt. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I höstas meddelade bolaget att de gjorde en satsning mot svarta hyreskontrakt. De meddelar varslet i ett pressmeddelande.

Under en tid har Telges bostadsbolag haft en ansträngd ekonomisk situation. Nu har Telge Bostäder och Telge Hovsjö kommit till en punkt där det ekonomiska läget inte längre är hållbart och tvingas varsla 25 tjänster. Ungefär hälften av tjänsterna som varslas är arbetare och hälften tjänstepersoner.

Enligt bolagens affärsplaner ska medarbetarna bli färre. Fram till 2025 ska antal medarbetare minska med cirka fem medarbetare per år. Nu varslas 25 personer, vilket går i linje med affärsplan men snabbare än planerat.

Bolagen bedömer det som nödvändigt i situationen de befinner sig i men poängterar att det inte bara är rådande läge med Covid-19 som avgjort beslutet. Även om det spelar in.

“Vi behöver jobba effektivare”

Pontus Werlinder, vd för Telge Bostäder och Telge Hovsjö, förklarar:

“Vi har en tid vetat att vi behöver minska antalet tjänster, jobba effektivare och minska våra kostnader. En del i det innebär att vår organisation måste bli mer flexibel, vilket situationen med Covid-19 har gjort än mer tydligt”, säger Pontus Werlinder. Och än mer brådskande.

Det var på torsdagen Telge Bostäder och Telge Hovsjö la in sitt varsel till arbetsförmedlingen. Under de kommande veckorna kommer vd tillsammans med hela chefsgruppen arbeta fram vilka förändringar som krävs för att optimera organisationen. I nuläget kan bolagen därför inte säga mer specifikt vilka grupper som berörs av varslet.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS