Analytiker spår att bjässen Samsungs vinst rasat med nästan 50 procent när siffrorna för Q4 släpps den här veckan.

ANNONS

Förväntan är att bolaget kommer in med en dramatisk försämring av resultatet när kvartalsrapporten presenteras.

Analytikerna räknar med att Samsung redovisar ett rörelseresultat på 7,18 biljoner sydkoreanska won (5,64 miljarder dollar) för fjärde kvartalet, enligt Refinitivs konsensusuppskattningar.

Det skulle innebära ett tapp på nästan 50 procent, jämfört med fjärde kvartalet 2021, uppger CNBC som konstaterar att vissa analytiker tror att företaget kan rapportera ett sämre resultat än så och komma in med de lägsta kvartalssiffrorna sedan tredje kvartalet 2016.

Därför har Samsung det tufft

Kraftigt fallande priser på minneschip till datorer och smarta telefoner uppges vara främsta orsaken till den låga förväntan på den sydkoreanska techjättens Q4-resultat.

Samsung är inte undantaget från ”minnesmarknadens blodbad”, sade Macquarie-analytiker i en anteckning som publicerades på tisdagen, enligt CNBC.

Analytiker på Macquarie och Daiwa tror att första halvåret kommer att bli tufft för bolaget på grund av fortsatt prispress på minneschip.

ANNONS
ANNONS

Under andra kvartalet kan dock Samsungs vinstras ha bottnat, och under årets andra halvår kan det vända och komma en återhämtning för elektronikbjässen, enligt analytiker på Daiwa.

Läs mer: Apple eller Samsung? Så säger skarpa börsgurun [Dagens PS]