Dagens PS

Bezos donerar en miljard – får ändå kritik

techbriefen-jeff-bezos
Jeff Bezos donerar en knapp miljard kronor till välgörenhet. Arkivbild. (Foto: TT)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 17 okt. 2023Publicerad: 26 nov. 2019

Elon Musk förklarar det spruckna glaset på “cybertruck”, Fiat Chryslers elbilssatsning och Jeff Bezos massiva donation till hemlösa – allt det och mer i dagens techbrief.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Därför gick glaset sönder under Tesla-eventet

Vd Elon Musk tog nyligen till Twitter för att förklara varför fönsterglaset på Teslas nya pickup gick sönder, trots att man hävdade att det var “skottsäkert”.

Enligt Musk gjorde testet med slägga, som genomfördes innan, att glaset redan var spräckt och därmed studsade inte den kastade metallkulan av fönstret som det var tänkt.

I en separat tweet visar Musk en video på Teslas designchef Franz Von Holzhausen som genomför ett likadant test innan eventet – med lyckat resultat. Kolla här:

The Verge: Därför är elsparkcyklar förbjudna i New York och London

ANNONS

Trots att man knappt kan promenera ett kvarter i endera stad utan att se det populära fordonet råder det faktiskt ett förbud mot elscootrar i både New York och London. Kommer även Stockholm att förbjuda elsparkcyklar i framtiden?

Fiat Chrysler tycks trappa upp elbilssatsning

Enligt uppgifter har biljätten den senaste tiden fört samtal med uppmärksammade startupbolagen Faraday Future och Seres om att använda deras teknik för att elektrifiera bolagets olika fordon. Det rapporterar The Verge. Fiat Chrysler har tidigare annonserat en stor elbilssatsning under de kommande 10 åren.

Ebay ämnar sälja populära biljettsajten StubHub

Köpare blir schweiziska biljettbolaget Viagogo, och prislappen 4,05 miljarder dollar, motsvarande knappa 39 miljarder kronor, rapporterar CNBC. I och med förvärvet breddar Viagogo sin redan globala verksamhet, och kommer att ha biljettförsäljning i mer än 70 länder.

Bezos donerar en miljard – får ändå kritik

En av världens rikaste män, Amazons grundare och vd Jeff Bezos, har gjort en donation på 98,5 miljoner dollar, motsvarande drygt 948 miljoner kronor, till arbetet för att minska hemlöshet. Det skriver CNBC.

Donationen får dock kritik av brittiska Labour-partiets ledare Jeremy Corbyn. I en tweet skriver han “det är 0,09 procent av ditt välstånd – betala bara din skatt”. Bezos har tidigare fått kritik för sina skattelättnadstekniker, både personligen och för Amazons räkning.

ANNONS

Enligt Forbes låg Jeff Bezos, trots den här donationen, bara på en 23 plats på 2018 års lista över världens givmildaste personer.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS