SpaceX senaste raketuppskjutning, Elon Musks tunnnelbolag och Apples förvärv av Intel – allt det och mer i dagens techbrief.

ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

SoftBank start ny AI-fond för 108 miljarder dollar

Som DagensPS rapporterade i går startar SoftBank ännu en Vision-fond. Den nya fonden är god för 108 miljarder dollar, och backas av bland annat teknikjättarna Apple, Foxconn och Microsoft, rapporterar TechCrunch.

SpaceX genomför ännu en lyckad raketuppskjutning

Under gårdagen genomförde Elon Musks rymdbolag SpaceX uppskjutningen som fick ställas in tidigare i veckan. Raketerna som används för det här uppdraget har flugit två gånger tidigare, vilket gör uppdraget till det första av sitt slag med raketer som använts mer än en gång, skriver TechCrunch.

Spelutvecklaren Unity tar in ytterligare 525 miljoner i riskkapital

Den framstående spelmotorutvecklaren är numera värderad till närmare sex miljarder dollar, rapporterar TechCrunch. Än finns inga planer på en börsintroduktion.

Elon Musks tunnelbolag tar in 120 miljoner

De första stålarna från utomstående investerare är ett faktum för The Boring Company – företaget som Elon Musk bestämde sig för att starta när han satt i bilkö i Los Angeles, skriver The Verge.

ANNONS
ANNONS

Apple köper del av Intels verksamhet för en miljard dollar

Två techjättar går samman när Apple köper ”en stor del” av Intels mobilprocessor-verksamhet. Omkring 2.200 anställda från Intel kommer att börja på Apple när köpet genomförts, rapporterar The Verge.