Dagens PS

Apple genererar rekordsysselsättning i Sverige

Tim Cook, vd Apple
Apples vd Tim Cook har sett en rekordökning av App store under pandemin. (Foto: Apple)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 15 nov. 2021Publicerad: 04 juni 2021

Enligt Apple genererar App store 70 000 jobb i Sverige. Rekordsysselsättningen slår Volvo Cars 24 000 anställda i Sverige.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är Apple själva som går ut med uppgifterna om att App store genererat rekordmånga arbetstillfällen i Sverige. Det handlar om appjobb men om det är full sysselsättning eller andra former av arbete framgår inte, skriver Di. 

Rekordförsäljning

Siffrorna står klara genom en rapport från amerikanska Analysis group, som visar att försäljningen av digitala varor och tjänster i App store ökade med 40 procent under 2020 och landade på 643 miljarder dollar.

”Utvecklare i App store visar varje dag att det inte finns en mer innovativ, uthållig eller dynamisk marknadsplats på jorden än appekonomin”, sa Apples vd Tim Cook i ett uttalande i samband med rapporten.

De 70 000 jobben i Sverige slår isåfall samtidigt stora arbetsgivare som Volvo Cars och AB Volvo som har 24 000 respektive 20 000 anställda, med råge, och gör App store till Sveriges största arbetsgivare.

Appar som förändrar livet

Tim Cook beskrev vidare apparna under pandemin som “livsförändrande på så många sätt”

“Från matleveranser till våra hem till undervisningsverktyg för föräldrar och lärare, liksom ett fantasifullt och ständigt växande universum av spel och underhållning. Resultatet är inte bara otroliga appar för användarna, det är också jobb och en oöverskådlig mängd innovation som kommer att driva globala ekonomier under många år framöver”, sa han.

ANNONS

Läs mer: App Store-party – sålde för 4.800 miljarder

 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS