I dagens techbrief kan du läsa om NASA:s senaste video från rymden, Amazons planer på en skyskrapa samt Android-grudaren som hamnat i blåsväder.

ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

NASA levererar video från rymden i 8K-upplösning

Allt från Internationella Rymdstationen, astronauter, månen och jorden – här är den makalöst vackra videon, via Mashable.

Amazon tänker bygga en skyskrapa i Seattle

Den nya byggnaden ska ha 43 våningar, kan bli maximalt 182 meter hög och kommer att ligga i Seattle-förorten Bellevue, rapporterar CNBC. Amazon köpte marken tidigare i år för 195 miljoner dollar.

Hackare lyckas låsa upp smart dörrlås

Det smarta larmsystemet från Zipato har installerats i över 20.000 hushåll, enligt TechCrunch. Nu har systemet hackats – och det var förvånande enkelt.

Sony startar ny fond för startups – med totalt 185 miljoner dollar

Den nya fonden ska göra det möjligt för startups i ”industrier med hög tillväxt” att blomstra, rapporterar TechCrunch. Sonys tidigare fond gjorde över 40 investeringar – men nu ska investeringarna bli fler, och större.

ANNONS
ANNONS

Android-grundaren anklagad för svindleri och sexhandel

Andy Rubin är en av medgrundarna till operativsystemet Android. Nu anklagas han för att ha svindlat sin exfru på stora pengar genom äktenskapsförordet, samt för att ha varit del i en systematisk sexhandelshärva, rapporterar The Verge.