Dagens PS

Amerikansk myndighet förbjuder Macbook på flyg

techbriefen-macbook-pro-batterier-flyg
Amerikanska FAA förbjuder MacBook Pro från 2015 att tas ombord på flyg. Arkivbild. (Foto: TT)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 15 nov. 2021Publicerad: 14 aug. 2019

I dagens techbrief kan du läsa om Facebook-konsulter som lyssnar på användares meddelanden, en tonåring som Twittrat från en smart kyl samt det nya Macbook-förbudet på flyg i USA.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Nya uppgifter: Facebook-konsulter transkriberar röstmeddelanden

Enligt källor till Bloomberg har Facebook anställt en stor mängd konsulter för att transkribera röstmeddelanden som skickats via bolagets chattapp Messenger.

Twitteranvändare blir viral efter tweets från smart kyl

Efter att ha fått mobilen konfiskerad av sin mamma “tvingades” tonårsflickan, som går under användarnamnet Dorothy, twittra via familjens smarta kyl. Nu har hennes tweets blivit virala, och situationen har kickstartat en hashtag: #FreeDorothy, skriver The Guardian (betallänk).

CBS och Viacom överens om sammanslagning

ANNONS

Efter månader av överläggning har de två bolagen kommit överens om en fusion. Det nya bolaget kommer att kallas ViacomCBS, och Viacoms nuvarande vd Bob Bakish tar över ledarskapet för det nya företaget, skriver The Verge. Fusionen innebär att det nya företaget värderas till omkring 30 miljarder dollar.

Snapchat lanserar nya “Spectales”-glasögon med dubbla kameror

Den tredje versionen av bolaget Snap:s kameraglasögon är här. Spectacles låter användare skicka bilder och videor genom Snapchat via glasögonen, och den senaste versionen kommer med dubbla kameror och nya design. Priset landar på 380 dollar i USA, och glasögonen kommer ut i November, rapporterar The Verge.

Amerikanska myndigheter förbjuder MacBook Pro-modeller på flyg

Efter att Apple initierat ett återkallnings- och reparationsprogram för 2015-års MacBook Pro har nu amerikanska flygmyndigheten FAA förbjudet dessa att medtas ombord på flyg, rapporterar Bloomberg. Detta på grund av att batteriet kan fatta eld.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS