Dagens PS

Solenergi och elbilsladdning intar scenen på Kneippbyn Resort

Bobbo Werkelin, vd på Kneippbyn Resort.
ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD
Uppdaterad: 11 dec. 2023Publicerad: 11 dec. 2023

Ett strålande samarbete för en mer hållbar framtid: Kneippbyn och OKQ8 SunDay.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Kneippbyn, en sommarresort på Gotland belägen strax utanför Visby, har under de senaste två åren tagit stora steg i övergången mot förnybar energi. Under fjolåret 2022 installerades 20 laddstolpar för elbil på resorten och i år har verksamheten investerat i solenergi. Arbetet utfördes av OKQ8 SunDay – OKQ8:s hållbarhetssatsning inom förnybar energi. 

”Att ställa om till förnybar energi är en viktig infrastrukturell satsning för att vi ska kunna möta våra kunders behov. Vi vill även ur hållbarhetssynpunkt vara med och bidra. Det är viktigt att börja någonstans”, berättar Bobbo Werkelin, vd på Kneippbyn Resort. 

Initiativet har lett till betydande energibesparingar för resorten som för närvarande förbrukar cirka en miljon kilowatt om året. Med den nya solcellsanläggningen kan 20 procent av energiförbrukningen ersättas av solenergi. 

Läs mer om OKQ8 SunDay här

Helhetslösningen för förnybar energi var avgörande

Startpunkten för samarbetet skedde på en mässa under årsstämman för SCR Svensk Camping.

Bobbo berättar: ”Vi träffade OKQ8 SunDay i en monter på Steam Hotel och jag nämnde att vi var intresserade av elbilsladdning. Så vi pratade om det och de presenterade även sin affär med solceller. Efter det hördes vi vidare och sen gjorde ett besök på resorten.”

Bobbo fortsätter: ”Vi tittade även på andra leverantörer, men SunDay hade en bra helhetslösning där de kunde hjälpa till med installation och projektering, men även med löpande service. Det känns bra att ha gjort det här med ett och samma företag, som också har en stor företagskoncern i ryggen.”

ANNONS
Med den nya solcellsanläggningen kan 20 procent av Kneippbyns energiförbrukning ersättas av solenergi. 
ANNONS

Senaste nytt

Tuffa tider och hårda hållbarhetskrav

Under fjolåret 2022 blev Kneippbyn Green Key-certifierade, vilket innebär en omfattande översyn av hur anläggningen jobbar med miljö och hållbarhet. Men kraven kommer även från besökarna själva, i synnerhet utmärker sig den yngre generationen som miljömedvetna. Vidare menar Bobbo att elbilsladdning blivit något av ett hygienkrav när det gäller campinganläggningar: 

”Besökare förväntar sig att det ska gå att ladda bilen på en sådan här anläggning, så det blir också en konkurrensfråga. Om vi inte erbjuder laddning tror jag en del väljer bort att campa och bo här”, säger Bobbo. 

Men projektet har även mött sina utmaningar. Fördröjda leveranser från Europa och en ökande efterfrågan på solpaneler gjorde att tidplanen för färdigställandet av solenergianläggningen förlängdes. 

”Det har varit tuffa tider, det märker vi själva här på anläggningen. Det har såklart varit frustrerande, men allt har löst sig i slutändan. Och i själva projektet tycker jag att samarbetet fungerat jättebra”, avslutar Bobbo.

Läs mer om OKQ8 SunDay här

Om Kneippbyn

Kneippbyn Resort Visby är ett familjeföretag i andra generationen som idag ägs och drivs av Bobbo och Anja Werkelin. Resorten ligger vackert beläget cirka tre kilometer utanför Visby, här finns bland annat Gotlands enda 5-stjärniga camping. Kneippbyn har även två nöjesparker, Sommar- och Vattenland, ett sportcenter, fem restauranger samt boendeanläggningar med totalt 760 bäddar.

ANNONS
ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS