Med den nya ekonomi som har växt fram genom alternativa investeringar, gräsrotsfinansiering och crowdfunding öppnar sig helt nya möjligheter för småsparare. Den här gången är det fastighetsinvesteringar med fast årlig avkastning i ränta.

Sedan Raise Reach för bara några veckor sedan öppnade en helt ny sektion på plattformen har allt mer börjat att handla om den delen av plattformen. Det verkar som att spararna nu har fått nog av nollränta och att sparkapitalet äts upp av inflationen.

Telefonerna går varma

Andreas Sjöstedt, medgrundare och marknadsansvarig på Raise Reach kommenterar:

”Sommaren ska normalt sett vara en lugn period för oss då i stort sett ingen genomför nyemissioner under semestertider, men i år är det annorlunda. Allt sedan vi började erbjuda våra medlemmar räntesparande för några veckor sedan har telefonerna gått varma, det är ett väldigt högt intresse för de produkterna”, säger han och fortsätter:

”Och jag är inte förvånad, om man vill veta sin avkastning på förhand och vill ha en bra säkerhet för sin investering finns det få alternativ. Många anser att löptiden är för kort (6-12 månader från byggstart på de öppna projekten) så därför har vi tagit fram ett system som ger företrädesrätt till kommande projekt, för de som sparar på längre sikt och vill ha en bra avkastning hela vägen. Vi kan ju inte be fastighetsbolagen att bygga långsammare.”

”Det är hela hemligheten”

Raise Reach arbetar bara med fastighetsbolag som lämnar säkerhet genom pantbrev i fastigheten, vilket uppskattas av investerarna då det anses vara den bästa säkerheten.

”Det är genom att ta bort antalet mellanhänder som låntagaren ges en möjlighet att betala en hög ränta till investerare, de öppna projekt vi har just nu har en fast avkastning på 10-11 procent årligen. Det är rätt svårslaget!” konstaterar Mattias Ahlberg, vd på Raise Reach.

Och det finns många fördelar, menar han.

ANNONS
ANNONS

”Ändå är det inte speciellt dyrt för fastighetsbolaget som slipper mycket administrativt strul med den här typen av finansiering och kan optimera sin byggprocess på ett bättre sätt än exempelvis vid en bankfinansiering.

”Det är också så att räntesparandet kompletterar vårt utbud på ett fantastiskt sätt eftersom sommarperioden är då fastighetsbolagen vill komma igång med sin byggnation, i synnerhet utomhus vilket är svårare i den svenska vintern, men väldigt få klienter är intresserade av kapitalanskaffningar genom nyemissioner under sommaren.

”På så sätt har vi möjlighet att ha öppna investeringsobjekt hela året. Det är hela hemligheten, få mellanhänder ger mer till såväl investerare som låntagare” säger Mattias Ahlberg.

Det enda kravet som ställs på investerare för att få tillgång till erbjudanden är att man är registrerad användare hos Raise Reach. Det tar ett par minuter, är naturligtvis helt kostnadsfritt och medför inga åtaganden. Du kan registrera dig som användare här.

För att investera direkt i fastighetsprojekten använder Raise Reach bank-ID-signering.

Du kan se alla öppna projekt inom fastighetsinvesteringar på den här länken.


Detta är en sponsrad artikel i samarbete med från Raire Invest. Artikeln är inte skriven av Dagens PS. Tänk på att investeringar innebär en risk där historisk avkastning inte någon garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.