Dagens PS
Detta är en sponsrad artikel

Effektiviserade elförbrukningen i stora huset – så gjorde de

Med en nyinstallerad luft-luftvärmepump från Samsung har Jan och Jeanette effektiviserat sin elförbrukning.
ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD
Uppdaterad: 20 nov. 2023Publicerad: 02 nov. 2023

Skenande elpriser fick Jan Christersson att se över villans uppvärmningskostnader.
En nyinstallerad luft-luftvärmepump från Samsung hjälpte dem att få kontroll på elförbrukningen. “Enligt elleverantören har den minskat med 21-22 procent”, säger Jan.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Villan på Ingarö där Jan, hustrun Jeanette och parets två barn bor har stora, inbjudande ytor och en takhöjd på mäktiga 5 meter i vardagsrummet. Men när kylan slår till har frånluftsvärmepumpen som finns i huset fått jobba hårt för att bevara komforten för familjen.

Den mysiga braskaminen har fått gå på högvarv för att minska trycket på elpatronen, men huset kändes fortfarande kallt. När elpriserna toppade under 2022 började de därför se sig om efter alternativa lösningar.

“Jag gillar prylar och hade skaffat instrument för att analysera vår elförbrukning. Vi såg snabbt att frånluftsvärmepumpen var det som drog mest, därför ville vi hitta en ny uppvärmningskälla”, berättar han.

”Höjer värmen i rummet snabbt”

Valet föll på luft-luftvärmepumpen Nordic Windfree™ GEO från Samsung. Systemet omvandlar energi från utomhusluften till värme inne i huset och kan därför effektivisera energiförbrukningen. Trots att familjen endast har haft luft-luftvärmepumpen installerad under en vinter märkte de snabbt en minskning i förbrukningen.

“Enligt vår elleverantör har den minskat med 21-22 procent. Pumpen höjer värmen i rummet snabbt och är dessutom diskret. Den sitter några meter från våra huvuden när vi tittar på tv och vi lägger aldrig märke till den”, berättar Jan.

Nordic Windfree™ GEO är en av Samsungs senaste modeller av luft-luftvärmepumpar som bland annat:

  • Är effektiv ner till -30 grader.
  • Har ett filter som är enkelt att rengöra samt ett Tri-Care-filter som reducerar förekomsten av bakterier, virus och allergener.
  • Kommer med Samsungs unika Windfree™-funktion för luftkonditionering på somrarna, som i stället för att blåsa ut den kalla luften sakta låter den strila ut i bostaden genom tusentals små hål.
  • Går att kontrollera med appen SmartThings.

“Nu kan jag enkelt gå in i appen och se vilken förbrukning vi ligger på. Sedan är det skönt att kunna använda ett schema för att starta värmen innan man vaknar, så det är skönt i huset då det är dags att kliva upp. Möjligheten att komplettera med en hub och integrera andra leverantörers smarta enheter i samma app är också något som inga andra än Samsung kunde erbjuda.”

Läs mer om Nordic Windfree™ GEO här!

ANNONS
ANNONS
ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS