Det finns en betydande uppsida i Nexam Chemicals aktie. I en aktuell uppdragsanalys från DNB kommer bankens analytiker fram till en motiverad aktiekurs inom spannet 14 – 19 kronor, vilket kan jämföras med aktuell kurs (3/2) på 8,6 kronor.

ANNONS

”Vi ser en solid plaståtervinningsaffär och ser Nexam Chemical som en del av lösningen, inte föroreningarna, något vi tror att marknaden inte uppfattat.” Det konstaterar DNB:s analytiker.

”Vi tycker att det är uppmuntrande att bolaget fortsatte att växa stadigt på årsbasis och rapporterade sin starkaste kassaposition sedan 2018, vilket skulle kunna bidra till ytterligare tillväxt genom investeringar eller potentiella förvärv”, står det i analysen.

Produkter som bidrar till lägre miljöpåverkan

Bankens analyser bedömer att synen på Nexam Chemical kommer att ändras genom att marknaden inser att bolagets produkter bidrar till en lägre miljöpåverkan jämfört med de flesta andra kemiföretagen. Något som kommer att attrahera investerare som fokuserar på ESG (enviromental, social and governance).

Det finns uppsida i att Nexam Chemicals orderingång gynnas av ett ökat fokus på återvinning och andra områden inom avancerad plastproduktion.

Förbättrar resurseffektiviteten och återvinningsbarheten

”Nexam Chemicals produkter är designade för att förbättra resurseffektiviteten och återvinningsbarheten, återställa egenskaper hos använda polymerer, vilket är både kostnads- och klimateffektivt. Till exempel kan vindturbiner byggas av PET-skum (från återvunnen PET), vilket förbättrar hållbarheten.”

ANNONS
ANNONS

”Nexam Chemicals produkter gör att kunder kan ersätta tyngre material med polymerer, vilket minskar energiförbrukningen och förbättrar miljön.”