Utpekad fondskurk har fått Bondbil beslagtagen

Uppdaterad: 10 jan. 2018Publicerad: 10 jan. 2018
Aston Martin
Aston Martin

Lyxåket är en Aston Martin, berättar Di.

ANNONS
ANNONS

Emil Ingmanson, som är häktad i Storbritannien för sin inblandning i Falcon Funds-härvan, har enligt tidningen fått sin Aston Martin Vanquish beslagtagen.

James Bond körde en bil av samma typ i filmen “Die another day”, framgår det.

Emil Ingmanson har tillsammans med ytterligare en svensk som misstänks för inblandning i Falcon Funds-skojeret tillbringat jul och nyår i brittiskt häkte, men på onsdag hoppas ekobrottsåklagare Arne Fors – enligt Di – “komma ett steg närmare att få hem” duon till Sverige.

”Det blir förhandlingar den 10 januari för båda, i London. Då gäller det överlämnandefrågan”, säger Arne Fors till tidningen, som uppger att Kronofogden samtidigt jobbar för högtryck för att säkra så mycket tillgångar som möjligt efter det misstänkta jättebedrägeriet.

Staten vill att cirka 850 miljoner kronor säkras för att täcka Pensionsmyndighetens eventuella fordran på skadestånd.

För en av Falcon Funds-männen har Kronofogden tagit en femrummare på 262 kvadratmeter på Östermalm i beslag. Marknadsvärdet på bostadsrättslägenheten uppskattas enligt Di till omkring 21 miljoner kronor.

I paradvåningen har Kronofogden säkrat lösöre för cirka 1,2 miljoner kronor samt värdesaker för drygt 400.000 kronor i ett förråd.

När det gäller Emil Ingmanson har han sålt sin bostad på Malta. Dock har Kronofogden spärrat pengarna från affären, enligt Di. Dessutom har kronofogdemyndigheten i Sverige alltså hittat en Aston Martin Vanqush av årsmodell 2014, som tillhör Emil Ingmanson. Värdet på bilen uppskattas till 1,7 miljoner kronor. James Bond (Pierce Brosnan) körde en föregångare till bilen i “Die another day” 2002.

Den exklusiva bilen är enligt artikeln inte slutbetald utan Emil Ingmanson uppges ha en restskuld på på 1 miljon kronor, vilket gör att staten bara får ut 700.000 kronor vid en tvångsförsäljning av bilen.

När det gäller en tredje Falcon Funds-man har Kronofogden endast lyckats säkra aktier värda 350.000 kronor och lite lösöre för 90.000 kronor.

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
ANNONS