Offren i dödskraschen i Karlshamn i fredags kväll var troligen tre pojkar från Växjötrakten, 14, 16 och 17 år gamla. Efter olyckan tog deras familjer kontakt med polisen.

– Det är vår hypotes att det rör sig om dessa tre, bekräftar Per-Johan Ljungberg, inre befäl hos polisen i Blekinge.

Polisens bedömning är att offren bara kan identifieras med hjälp av DNA. DNA från en nära anhörig, till exempel en förälder, samlas in och jämförs med DNA från de förbrända kropparna.

– Har man tur och väl har samlat in proverna så kan själva testerna göras inom ett dygn, säger Ljungberg.

Trion färdades i en stulen Saab 9-3 då de höll på att köra rakt i famnen på trafikpoliser i en nykterhetskontroll i Karlshamn. Föraren bromsade då in, vände och körde iväg i rasande fart.

Två polismän tog upp förföljandet i sin bil. Men de fick, uppger polisen, aldrig kontakt med de flyende innan Saaben slungades in i en bergvägg några hundra meter från kontrollpunkten och börjat brinna. Polisernas försökte förgäves slå ned elden med hjälp pulversläckare och de tre i bilen blev kvar i lågorna.

ANNONS
ANNONS

Olycksbilen tillhörde en person i Alvesta. Fordonet stals i Växjö i måndags den gångna veckan.

Två av de tre tonåringarna bodde i Växjö, den tredje i en ort strax utanför. Efter dödskraschen larmade kamrater föräldrarna om att deras söner hade varit inblandade i en allvarlig olycka.