Efter den senaste tidens tågstrul ska Trafikverket utlysa en särskilt utredning. SJ välkomnar beskedet. ”Situationen har varit bedrövlig”, säger Tobbe Lundell, presschef på SJ. 

ANNONS

Har du tänkt boka tågbiljetter inför påsken, men inte hittat några än?

Tidigare i veckan kunde Dagens PS rapportera att SJ fortfarande inte hade släppt alla biljetter inför vårens påskresor – trots att det är mindre än en månad kvar till långhelgen.

Anledningen är att Trafikverket har legat efter med sitt arbete med reparationerna av järnvägen.

”Vår ambition är att vi ska kunna lämna över vår planering för i stort sett allt under denna vecka. Men det är inget vi kan lova tyvärr”, sade Bengt Olsson, presschef vid Trafikverket till Aftonbladet då.

Och det är många resenärer som har blivit upprörda över att biljettsläppen dröjer.

ANNONS
ANNONS

Särskild utredning ska lösa problemen

Nu meddelar myndigheten att man ska utlysa en särskild utredning för att kraftsamla kring planeringen av Trafikverkets banarbeten. Det skriver branschsajten järnvägar.nu. 

”Vi skapar en särskild organisation för att kraftsamla vårt arbete med det nya planeringsverktyget MPK och för att ge tågtrafikföretagen bättre information kring kommande banarbeten och behoven att ställa in eller leda om tåg” säger Bengt Olsson.

”Särskild händelse är att kraftsamla tvärs över organisationen för att få ordning på något man har problem med. För vår del är det just nu att leverera tågplaner”, säger Felicia Danielsson, presskommunikatör på Trafikverket, till Dagens Nyheter.

SJ: ”Varit bedrövligt”

SJ tycker att beskedet är positivt.

”Det är välkommet. Situationen har varit bedrövlig under en längre tid och resenärerna tvingas vänta alldeles för länge på besked om när och hur tågen går under storhelgerna”, säger Tobbe Lundell, presschef på SJ, till järnvägar.nu.

ANNONS
ANNONS

”Vi har tryckt på allt vi kunnat för att Trafikverket skall sätta in alla tillgängliga resurser i arbetet med tågplanen och det verkar äntligen ha givit resultat”, fortsätter han.

Läs även:

SJ om bedrövelsen: Inga tågbiljetter i påsk [Dagens PS]