Allvarliga tekniska problem, larmar Swish. Här är bankerna som drabbas.

ANNONS

Allvarliga driftstörningar som drabbade den populära betal-appen Swish på tisdagen har fortfarande, nu två dagar senare, inte åtgärdats fullständigt, rapporterar Expressen Dina Pengar på torsdagen.

Det tekniska haveriet ska bland annat gjort att pengar som skickats aldrig kommit fram till mottagaren. På tisdagen gick man ut med en varning på appens Facebook-sida.

”Det [störningarna] gjorde att betalningar inte nådde mottagaren trots att avsändaren fick en ’grön bock’ i appen. Pengarna drogs alltså från avsändarens konto men kom aldrig fram till mottagaren”, skrev man och varnade för att det kan uppstå ”dubletter” om en användare försöker skicka pengarna på nytt i tron om att de inte gått i väg.

Sedan inlägget publicerades har alltså åtgärdsarbetet pågått. Men än är det inte alla banker som lyckats städa upp och kommit till rätta med de felande dragningarna. I skrivande stund är det endast följande banker som fått in saknade betalningar, skriver Dina Pengar: Länsförsäkringar Bank, Skandiabanken, Sparbanken Syd, ICA banken, Ålandsbanken, Swedbank och Danske Bank.

ANNONS
ANNONS

”Arbetet med att slutföra de Swish-betalningar som försenades under driftstörningen hos Bankgirot 28 november pågår fortfarande hos övriga banker”, skriver Swish på Facebook.