Sverige hade näst största ökningen av ultrarika världen i fjol och utvecklingen med fler extremt förmögna svenskar väntas fortsätta.

ANNONS

Under pandemiåret 2020 ökade antalet ultrarika till 520 000 i världen, pådrivet av historiskt låga räntor, centralbanksstimulanser och stigande priser på tillgångar i pandemin, rapporterar Realtid med hänvisning till Knight Franks ”The wealth report”.

Under de senaste tolv månaderna har det så kallade Ultra-high-net-worth individual (UHNWI), som ultrarika sorterar under, ökat med 2,4 procent globalt och Sverige hade den näst största ökningen av ultrarika (+11 procent) med Kina i topp (+16 procent).

Till 2025 väntas Sverige vara det land med näst största ökningen av ultrarika i Europa, hack i häl på Polen. I sin helhet globalt spås antalet ultrarika under samma tid öka med 27 procent till 663 483, enligt Knight Frank, skriver Realtid.

Monaco är det land, sett till folkmängden, som uppges ha flest ultrarika.

För att tillhöra eliten bland rika i världen, den exklusiva 1-procents-klubben, måste man förstås vara kolossalt rik, men hur rik man behöver vara varierar stort från land till land.

ANNONS
ANNONS

Lägstagränsen enligt UHNWI ligger emellertid på 30 miljoner dollar, men i Monaco räcker det med 7,9 miljoner dollar, motsvarande omkring 68 miljoner kronor för att klassas som ultrarik, berättar Realtid.

Läs även: Bentley – ultrarikas snuttefilt i pandemin [DagensPS.se] »