Det är Expressen som nu granskar Sahlins affärer. Det tidigare socialdemokratiska statsrådet och vice statsministern, som nu har regeringens uppdrag att motverka våldsbejakande extremism, har som Dagens PS berättade i morse hjälpt sin före detta livvakt – en polisinspektör – att köpa en lyxbostad genom att förfalska ett intyg om mannens inkomst.

ANNONS

Men enligt Expressen har Sahlin mer smolk i bägaren. Dokument som tidningen tagit del av visar att det var först efter avslöjandet som hon betalade in skatter och arbetsgivaravgifter för sin privatanställda, före detta livvakt, och enligt artikeln har ”Mona Sahlin gång på gång lämnat skatter obetalda så att de hamnat hos kronofogden”.

Själv säger Mona Sahlin att hon betalar sina skulder men Expressens granskning visar att hon så sent som i helgen hade en skuld på 200.000 kronor i obetalda skatter hos kronofogden.

Enligt lagen ska arbetsgivare betala sociala avgifter för sina anställda, men det har Mona Sahlin förbisett fram till nu, både i år och förra året, framgår det, liksom att Mona Sahlin ändrat sig och rättat till fadäserna – men det har alltså skett först efter att hon konfronterats med uppgifterna.

”Jag har betalt det jag ska, jag har anmält till Skatteverket att jag ska vara arbetsgivare för den perioden och jag har rett ut allt med dom och det är ett misstag av mig att jag inte anmält detta det är nu gjort”, deklarerar Sahlin för Expressen.

LÄS MER:”Sahlin betalade efter Expressens frågor” (Expressen) »

LÄS ÄVEN:”Mona Sahlin fixade lyxbostad åt polis” (Dagens PS) »

 

ANNONS
ANNONS

Missa ingenting – få dina nyheter i mejlen!

Eller via Facebook!