Det handlar om teleoperatören Telia, som kantats av korruptionsskandaler och mikljardböter, vilket förstås med eller mindre skjutit aktiekursen i sank.

ANNONS

Men nu kan bolaget alltså vara på väg att klättra på börsen igen, bland annat på ryktet om kände finansmannen Christer Gardells och hans Cevian Capital-fonds påstådda intresse, konstaterar sajten Placera.nu, som även hänvisar till vad tekniska aktieanalytiker för inte så länge sedan gjorde för bedömning av Teliaaktiens potential.

”Trendföljare och tekniska analytiker uppmärksammade i mitten på maj vad som kallas ett gyllene kors. Då bröt det korta medelvärdet MA50 igenom det långa medelvärdet MA200 i Telia-aktien, vilket ska vara ett tidigt omen om en trendvändning. Därifrån har kursresan också varit uppåt”, skriver Fredrik von Schantz i en analys på Placera.

När det gäller Gardell ”kanske” han redan klivit in i Telia, heter det, och då rör det sig förstås om ”en betydande andel i bolaget”.

Det finns även andra positiva nyheter, framgår det.

”Senast nytt från Telia är att försäljningen av Sergel Group har gått i lås, vilket förväntas ge en positiv resultateffekt på 1 miljard kronor och minska nettoskulden med 2 miljarder kronor”, berättar Placera-skribenten.

Om drygt två veckor släpper Telia sin kvartalsrapport. Då får eventuella investerare svar på sina frågor.

”Kan bolaget höja styrfarten marginellt, bör p/e 13-14 på nästa års vinst (3,33 kronor per aktie, enligt SME Direkt), vara en minst lika rimlig värdering som dagens. Och det motsvarar en uppsida i aktien på 20 procent”, skriver Placeras Fredrik von Schantz.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: Blytungt: Bästa aktierna om börsen rasar [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Analys: Aktierna du bara måste dumpa [DagensPS.se] >