Förväntningarna på bolaget har varit för tok för höga, menar expert.

ANNONS

Börsen fortsatte uppåt under oktober stärkt av omvärldsstatistik och av att rapporterna för det tredje kvartalet visade på en allt starkare konjunktur.

Privatspararna vände blickarna mot investmentbolag och lämnade H&M, enligt ett pressmeddelande från nätmäklaren Nordnet.

Även om börsen bjöd på en stabil uppgång så svängde det desto mer bland enskilda bolag i oktober.

H&M var överlägsen etta bland de mest sålda aktierna av Nordnets kunder. En svag utveckling får många att överge den klassiska spararfavoriten.

”När ett jätteföretag som H&M tvingas styra om sin affärsmodell på grund av att branschen man verkar i är under kraftig förändring, innebär det ofrånkomligen en ökad risk. Förväntningarna på H&M har varit för stora men det är långtifrån ett bolag i kris. H&M är ett välskött bolag trots att senaste tiden präglats av en svag utveckling och mycket fokus på den hårda konkurrensen”, säger Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet.

Investmentbolag är fortsatt mycket populära bland Nordnets kunder och fyra bolag är bland de 10 mest köpta aktierna under månaden.

”Intresset för aktier ökar stadigt och ett investmentbolag är en utmärkt start för nybörjaren. Kryddat med en ofta bra utdelning är det ett bra innehav i de flesta aktieportföljer. Att fler fokuserar på att investera långsiktigt i stora och stabila bolag är väldigt positivt”, säger Joakim Bornold.
De mest handlade aktierna i oktober av Nordnets svenska kunder:

ANNONS
ANNONS

Mest sålda aktier i oktober:
Swedbank AB
Kinnevik AB
Skanska B
Industrivärden C
Investor B
Volvo B
Latour B
Thule Group AB
Betsson AB
Inwido

Mest sålda aktier i oktober:
H&M B
Autoliv INC
Astrazeneca
Mycronic AB
Ericsson B
Engelska skolan
Infront AS
Sweco B
SSAB B
Munters Group AB