Kunde ha tjänat över en miljard kronor – om det inte vore för det här.

Svenske Pär-Jörgen Pärson, stjärninvesterare och partner på investmentbolaget Northzone, hade kunnat haft rejält mycket mer i kassan i dag om det inte var för beslutet man tog för över ett år sedan. Di Digital, som citeras av sajten Breakit, avslöjar på fredagen att både Northzone och riskkapitalkollegan Creandum sålde Spotify-aktier för över två miljarder kronor våren 2016.

Pär-Jörgen Pärson, som var en av de första som såg potentialen i Spotify, har gjort sig en rejäl hacka på den tidiga investeringen 2008.

”Jag blev helt tagen, det var en fantastisk produkt. Den hade precis det jag alltid söker som investerare, en produkt som verkligen löser en viktig uppgift för användaren och dessutom adresserar en riktigt stor marknad”, har han tidigare berättat under en poddintervju med Breakit för några år sedan.

Men fjolårets schackdrag lär han ångra i dag. Hade Northzone behållt aktierna och i stället sålt till dagens kurs hade man haft över en miljard kronor till, konstaterar Breakit och syftar på Spotify-aktiens fördubbling i värde under perioden.

ANNONS
ANNONS

Enligt Di Digital-artikeln äger Northzone fortfarande aktier för 6 miljarder i den svenska musiksuccén medan Creandum sitter på en post värd nära 3,5 miljarder kronor efter fjolårets aktieförsäljningar för 800 miljoner kronor.