Lifcos vd Fredrik Karlsson och bolagets storägare och styrelseordförande, finansmannen Carl Bennet. (Foto: TT)
Lifcos vd Fredrik Karlsson och bolagets storägare och styrelseordförande, finansmannen Carl Bennet. (Foto: TT)

Fredrik Karlsson, vd för Lifco, där finansmannen Carl Bennet är ordförande och huvudägare, kammade hem 49,992 miljoner kronor i lön, bonus och pension under fjolåret.

Han springer därmed förbi Ronnie Leten, Johan Molin och Ola Rollén i Stockholmsbörsens lönetopp, konstaterar Dagens Industri.

”För mig handlar det om att sätta en konkurrenskraftig lön och det är det här. Det är en bra fast lön och en rörlig lön. Han är välförtjänt av pengarna. Det är viktigt att våga stå för det”, säger Carl Bennet om Fredrik Karlssons inkomst 2016.

Karlsson ökade enligt Di sina ersättningar med 4 miljoner kronor förra året, jämfört med 2015.

Carl Bennet, som uppges vara känd för att ge sina toppchefer bra betalt, berättar att Fredrik Karlsson varit koncernchef i Lifco i 19 år och att han byggt upp ett bolag med ett börsvärde på 25 miljarder kronor.

Hexagons uppmärksammade och insiderbrottsåtalade vd, Ola Rollén, kvitterade ut 41 miljoner kronor – en försämring på några hundratusen kronor jämfört med året innan, enligt Di, som uppger att Johan Molin, vd för Assa Abloy, fick ett lönepaket på 41,2 miljoner kronor.

Utöver grundlönen på 15,8 Mkr fick han nästan 9 miljoner i kontantbonus och 8,5 miljoner i aktieersättning”, skriver tidningen.

ANNONS
ANNONS

Där utöver ökade Atlas Copcos vd, Ronnie Leten, sina ersättningar med 2 miljoner till 33 miljoner kronor i lön, bonus och pension, framgår det.

MISSA INTE: 22-åring får drömjobb – vd och 100.000 i lön [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Svensk succé-vd sänker lönen till en krona [DagensPS.se] >