Bolaget behöver pengarna för att lansera nya spel.

annons
annons

aktieinvest-sponsorbanner

Spelutvecklingsbolaget Starbreeze har genomfört en riktad nyemission på drygt 20,58 miljoner B-aktier som tillför bolaget cirka 238 miljoner kronor före transaktionskostnader.

Teckningskursen blev 11,52 kronor per aktie vilket är samma som onsdagens stängningskurs. Räknat på den volymviktade genomsnittliga kursen de senaste 30 handelsdagarna motsvarar det en premie med cirka 13 procent.

Det är ett flertal svenska och internationella institutionella investerare så som Swedbank Robur Fonder och och Första AP-fonden som tecknat i emissionen.

”Bolaget avser att använda kapitaltillskottet från den riktade emissionen, i kombination med den planerade företrädesemissionen, till att säkerställa finansieringen av befintlig affärsplan fram till lanseringen av OVERKILL’s The Walking Dead som är planerad under hösten 2018 samt för att ta tillvara på ett antal affärsmöjligheter i syfte att öka till växttakten och bredda intäktsbasen inom kärnverksamheten”, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Det flaggas även för att Starbreeze tänker genomföra en företrädesemission på 150 miljoner kronor under första halvåret.

ANNONS
ANNONS

Investmentbanken Carnegie var finansiell rådgivare i samband med den riktade nyemissionen.

Stefan Linnér
[email protected]
Nyhetsbyrån Finwire