Avslöjar sina favoriter och guidar dig på aktiemarknaden.

Winston Håkansson, som han heter, är en erfaren aktiemäklare och finansman; han är även konsthandlare och numera pensionerad börsentusiast.

Han intervjuas av Dagens Industri, där det bland annat framgår att han har många utländska börspapper i portföljen. Listan över hans hetaste aktier just nu är Nolato, Vitrolife, Cellavision, Sportamore, CTT, IPC, Investor, Coloplast och LVHM.

Han förklarar att en del av aktierna i hans portfölj är dyra, men menar att de har potential att ge bra utdelning.

Oljeaktier är inget han köper för stunden, säger han. Dock med ett undantag: ”Lundinarnas IPC”, förklarar Winston Håkansson, som däremot sågar svenska bankaktier i dagsläget.

”Jag vill se hur den här bostadskrisen utvecklas och sedan tycker jag det är för nervöst på marknaderna”, säger han till Di.

ANNONS
ANNONS

Även börsraketen Hansa Medical tror han ”börjar bli fullmatad nu” med aktiens kursuppgång på 150 procent på ett år och makalösa 800 procent på tre år.

Han har heller inga verkstadsbolag bland sina innehav, däremot småbolag som Nolato (som stigit med över 200 procent) och Vitrolife alltså.

”De två släpper jag inte”, klargör Winston Håkansson i Di-artikeln.

När han 2012 tipsade om Nokia fick han rätt – aktien rusade 160 procent på ett år.

Nolato, SEB, Coloplast, Investor och Skanska är andra papper som han satsat på tidigare – på lång horisont; så var det enligt Di 2014 när andra pratade om trendbrott och Winston Håkansson sa både ”rekyl” och ”köpläge”.

ANNONS
ANNONS

Även under finanskrisen 2008, när det mesta såg becksvart ut på börsen, såg Winston Håkansson köplägen.

”Han brukar få rätt, den gamla börsmäklaren och finansmannen”, konstaterar Dagens Industri, där Winston Håkansson själv berättar om hur road han är över att läsa börsnoteringar i tidningar – om ”en ritual på lördagar till frukost”.

Han gillar att läsa om börsen på helger, säger han, eftersom det inte är någon stress och det det ändå inte går att handla.