Har du aktien – är du drabbad?

Det är WNT Researchs aktie, noterad på Aktietorget, som på fredagen hade en dramtiskt resa nedåt på börsen.

Bakgrunden är beskedet om att bolagets vd Henrik Lawaetz lämnar sin stol med omedelbar verkan, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt.

Bolagets aktiekurs hade under dagen backat nästan 16 procent till 27:40 kronor.

WNT Researchs styrelseordförande Peter Ström meddelar att han inte har några kommentarer till Henrik Lawaetz plötsliga sorti.

Inte heller Henrik Lawaetz vill kommentera sin avgång för Nyhetsbyrån Direkt.

”Det är Peter Ström som är talesperson för bolaget så jag får hänvisa till honom”, säger han i artikeln.

Samtidigt som bolaget kommunicerar ut att Henrik Lawaetz lämnar sin position omedelbart uppges han stå till förfogande under uppsägningstiden.

ANNONS
ANNONS

Styrelseledamoten Ulf Björklund har utsetts till tillförordnad vd, och en rekryteringsprocess kommer inledas för att finna en permanent efterträdare, framgår det.

”Henrik Lawaetz har efter genomförandet av den framgångsrika fas 1b-studien med Foxy-5 beslutat sig för att lämna sin position som vd. Han har betytt mycket för bolagets utveckling och jag önskar honom all lycka i framtiden”, säger styrelseordförande Peter Ström i ett pressmeddelande.

Bolagets ledning kommer nu att stärkas av två professorer, varav den ena ska bidra med sina kunskaper på konsultbasis, enligt pressmeddelandet som refereras i telegrammet.