Två köp, tre avvakta och inge förändringar i tidningens portfölj.

Börsveckan rekommenderar köp av finska HK Scan och Opus samt avvakta för Mackmyra, Trelleborg och Tradedoubler i den senaste utgåvan. Tidningen gör inga förändringar i sin aktieportfölj denna vecka.

Finska kött- och livsmedelsbolaget HK Scan har ett par svaga år bakom som och lönsamhetstrenden imponerar inte. Värderingen är dock låg och förväntningarna är lågt ställda. Under tiden man väntar på en vändning så lockar en direktavkastning på 5 procent. Börsveckan ger köpråd för aktien.

Whiskytillverkaren Mackmyra har på senare tid blivit mer kända på marknaden. Omsättningen har ökat betydligt, men vinsten hänger ännu så länge inte med. Tidningen gillar produkterna mer än aktien och rådet blir därför att köpa whiskyn men att avvakta med aktien.

ANNONS
ANNONS

Bilbesiktningsbolaget Opus har goda tillväxtmöjligheter i en bransch som är underpenetrerad globalt. Börsveckan lockas av aktien och ser en uppsida på 25 procent. Tidningen upprepar därför sin köprekommendation för aktien från förra sommaren.

Verkstadsbolaget Trelleborg har gjort en fantastisk lönsamhetsresa de senaste åren. Bolaget har idag en klart bättre mix såväl geografiskt som produktmässigt och visade i den senaste rapporten äntligen positiv organisk tillväxt. Börsveckan anser dock att aktien är fullvärderad givet de lite svajigare konjunkturutsikterna och rådet blir därför att avvakta.

Digitala marknadsföringsspelaren Tradedoubler var förvisso tidiga ute i sin nisch, men operativt har det gått spiktrakt nedåt de senaste tio åren. Med facit i hand borde aktieägarna ha accepterat budet från AOL för tio år sedan. Tidningen avvaktar med aktien tills bolaget åter visar tillväxt och konstaterar att ingen vill köpa ett nytt potentiellt Eniro.