Dagens PS har tidigare berättat om bedragare som använt Ikea som täckmantel för sina skrupelfria metoder att lura folk på pengar.

ANNONS

Dina pengar i Expressen skriver nu om den nya bluffen som fått Ikea att gå ut och varna sina kunder.

Via ett pop-up-fönster erbjuds kunder som surfar på Ikeas hemsida presentkort på 5.000 kronor. Presentkortet – som kunden påstås ha vunnit – skickas hem om kunden fyller i namn och mejladress.

Men det hela handlar om ett bedrägeri alltså, som kan få ödesdigra konsekvenser för att den som olyckligt råkar gå på bluffen.

”Den här sidan är falsk. Ikeas varumärke har missbrukats så att det vilseleder våra kunder och vi har ingenting med den här kampanjen att göra. Därför beklagar vi att människor luras”, säger Ikeas presskontakt Emil Eriksson till Dina Pengar, som talat med en 27-årig kvinna som drabbats av bedrägeriförsöket som dök upp i pop-up-fönstret och som fick henna att slå larm till Ikea.

”Jag stängde ned det. För det första blev jag förbannad och sedan blev jag orolig. Jag ville inte ha det där. Men när jag gick in dagen efter så var det samma sak igen”, berättar kvinnan i artikeln.

LÄS MER: ”Varning för nya bluffen” [Dagens PS] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: ”Nya lånebluffen – så luras du av skurkarnas knep” [Dagens PS] >

LÄS DP-artikeln: ”Ikea varnar för nya välgjorda bluffen” [Dina Pengar] >